dilluns, 31 de desembre del 2012

Descobrint: La Grande Galerie de l'Évolution de Paris

La Gran Galeria de l’Evolució forma part del Museu Nacional d’Història Natural des del 1889. Als anys noranta esdevé un espai d’exposicions permanents que posen en valor i mostren la diversitat dels éssers vius i l’evolució de la vida a través d’una important col·lecció d’animals dissecats.


dimarts, 18 de desembre del 2012

VIII Jornada de Patrimoni Cultural – La Pedrera



Notre Dame de París - Montse Crivillers
La vuitena jornada de Patrimoni Cultural de La Pedrera ha estat dedicada aquest any als usos del patrimoni vinculats amb el desenvolupament, la seva gestió, la seva relació amb la ciutadania i el turisme sostenible.

La jornada ha començat amb la intervenció de Xavier Cubeles, el qual ha parlat de l’impacte que té el patrimoni i com s’han d’entendre les dinàmiques de distribució. Els actius patrimonials tenen un impacte sobre el desenvolupament social i econòmic dels territoris. Aquest impacte es distribueix en el territori de manera desigual, per exemple, els museus més visitats a Catalunya, es troben a la província de Barcelona i concentren més del 70% del conjunt dels visitants. Per tant, s’haurien de definir estratègies per aconseguir una distribució més equitativa dels assistents en els actius i serveis patrimonials. El repte del segle XXI és captar l’atenció d’una forma més diversificada.