dilluns, 29 d’octubre del 2012

Sinergies entre turisme i cultura

La complexitat del sector cultural i del sector turístic implica que s’hagin de crear plataformes per recolzar la col·laboració i s’han de trobar mecanismes per assegurar-se de que aquests dos sectors puguin comunicar-se eficaçment. Però els problemes per col·laborar es compliquen perquè per al sector cultural normalment és molt difícil identificar els beneficis directes de desenvolupar el turisme.
Malgrat el procés en la comprensió i la cooperació, el sector de la cultura sempre ha considerat el turisme com una amenaça, donant lloc a una vulgarització i una disminució de la qualitat de la seva oferta. Però actualment, el turisme s’ha convertit en essencial per a la cultura representat per la gran majoria dels visitants als llocs culturals. Per tant, tot i les diferències d’enfocament de la vocació del patrimoni i el paper del turisme, cada part pren consciència dintre un món molt competitiu, de la necessitat de treballar junts. 


Musée des Beaux-Arts de Paris. Montse Crivillers

La cultura i el turisme tenen una relació mútuament benèfica que pot enfortir l’atractiu i la competitivitat dels llocs, les regions i els països. La cultura, és cada vegada més, un element molt important del producte turístic donat que marca una distinció en un mercat global. Al mateix temps, el turisme ofereix un important mitjà de posar la cultura de relleu i generar ingressos que poden recolzar i reforçar el patrimoni cultural.